Het laatste nieuws De bewoners De Schoonoordtuin Stage Schoonoordtuin fotos - video  
 
       
De Schoonoordtuin in Rotterdam Noord, de echte bewoners, de bewoners, de stichting en de BV Schoonoord(tuin)
 
Eerst nog wat wantrouwend en afwachtend ... Het heeft een uurtje geduurd, maar na wat Vlaamse geluiden uitgewisseld te hebben en na een goed gesprek was het dan toch zo ver. Mijn grote vriend kwam op mijn hand zitten en liet zich rustig strelen.

De gewone huisjesslak komt voor in diverse kleuren. Ook naaktslakken komen veelvuldig voor in de tuin. Met al deze slakken heb je af en toe wel een slakkenfluisteraar nodig.

Dit is toch wel een bijzondere bewoner in de Schoonoordtuin, het is de Helix Aspersa of Gros Gris genoemd.
 


Internationale slakweker valt in de prijzen


De bewoners en de Stichting Schoon Oord

Ter informatie
Op de website stichtingschoonoord.nl .......


Uitspraken van bewoners over de Schoonoordtuin
"
Stichting Schoon Oord regeert de Schoonoordtuin. Bewoners hebben alle interesse om zich in te zetten voor de binnentuin wel verloren. Slechts nieuwe bewoners kunnen nog ingeschakeld worden voor het onderhoud voor de stichting, want, niet helpen in de tuin en doen wat de stichting beveelt, dan ook geen huis in de Schoonoordstraat en de Bloklandstraat." Bovendien zijn de nieuwe bewoners onwetend van de perikelen met de stichting tot die tijd.

"Het is een hele mooie plek  zo in de stad en erg rustig maar er zit zelden iemand behalve het kliekje van de stichting. Ik kom er ook niet meer omdat het niet prettig is".

"Heerlijk rustig, gewoon ja en amen zeggen en doorgaan met wat je doet, ach je moet het allemaal niet zo serieus nemen".

"De Stichting Schoon Oord heeft geen boodschap aan de wensen van de bewoners. De wijze bestuurders weten en bepalen wat goed is voor de bewoners. Gebrekkige tuinkennis vormt hierbij geen belemmering."

"We hebben hier een beheerder die zeker niet gehinderd wordt door bescheidenheid en met strakke autoritaire hand regeert over de Schoonoordtuin alsof het zijn eigen tuin is. Er is gerede twijfel aan de deskundigheid en uitsluitend wat hij wilt wordt gedaan."

"Dit mag niet , dat mag niet, dat moet, alles onder het mom van de biologische tuin. Zo zie je maar dat veel mensen , in dit geval de eigenaar van de tuin, niet weten waar ze over praten."

"Je voelt je altijd bespied in de tuin, en voor je het weet staan ze weer naast je om te vertellen wat je niet mag. Nee, mij zie zie je al heel lang niet meer in de tuin."U zegt het
Nadat een tuinplichtige bewoner het had gewaagd onaangekondigd ietsje langer op vakantie te gaan en daardoor een tuinplichtigendag miste, werd deze bewoner ter verantwoording geroepen en te verstaan gegeven dat dit niet kan. En zo hoort het ook, het zou wat worden als iedereen zijn of haar plicht gaat verzaken of zomaar wat gaat doen zonder de stichting te verwittigen.

Voorstel van een bewoner: "Tuinplichtigen dienen voorzien te worden van een duidelijk tenue met een badgenummer zodat ongeregeldheden terstond kunnen worden gemeld bij de leiding".


Jarenlang in het donker en vocht
Een drietal erg hoge populieren? nemen jarenlang het licht weg van een 9 tal panden. Verzoeken aan de stichting deze bomen te snoeien en/of toppen zijn aan dovemansoren gericht. Donkere kamers, vochtige kamers, geen zon meer in de tuinen. Dit zijn slechts enkele klachten van de bewoners. Hoe kan het dan dat dit conflict jarenlang voortsleept terwijl eigenlijk iedereen de maatregelen nodig vindt, waarom doet de stichting niet waar de bewoners om vragen? Slechts jaren later na veel ruzie en strijd en na tussenkomst van de gemeente ( met een ondubbelzinnig "advies" aan de stichting) worden de bomen gesnoeid.
Maar waarom niet eerder? Het antwoord komt van een van de buren. In 1 van de panden waar de bomen staan wonen op de 2e verdieping 2 bestuursleden van de stichting. Voor het slaapkamerraam staan deze bomen.
Mooie gordijnen, natuurlijk, maar om dan schijt aan de andere bewoners te hebben en je zin door te drijven .... mmm, dan heb je ballen.
Doki Bac


Voorstel voor een bewonersvereniging (binnenkort)
 

   
 
Algemene informatie over de Schoonoordtuin
info@schoonoordtuin.nl

Contactpersoon voor de Schoonoordtuin en de website
dick@schoonoordtuin.nl

Heb jij leuke verhalen, ervaringen leuk of niet, of nieuwtjes, of wensen voor de Schoonoordtuin? Laat dit ons dan weten.
info@schoonoordtuin.nl
Met dank aan:

010iT.nl voor de domeinregistratie en hosting van de website voor het komende jaar 2014

Dick Jacobs voor het onbeperkt gebruik van de foto's van de Schoonoordtuin.

Bewoners voor de tekstuele bijdragen en "talk of the day"

Ook voor 2014 wordt de website bijgehouden door een stagiaire van het leerbedrijf SDV (Stichting Duurzaam Verder)
Voor de inhoud van de website zijn we afhankelijk van de bijdragen van bewoners.

Het allerbelangrijkste voor de Schoonoortuin zijn de wensen en de ideeen van de bewoners voor de tuin. Tot nu toe was er eigenlijk niets mogelijk. Wij gaan proberen daar verandering in te brengen. De tuin is er voor en door de bewoners. Tot nu toe is daar geen sprake van geweest met als gevolg veel negativiteit naar de zelfbenoemde beheerder toe.

De tuin moet niet langer alleen voor een klein gezelschap c.q. het stichtingbestuur plezierig zijn. Vanaf nu "bewoners voor"

Kom op met jouw wensen en ideeŽn voor de Schoonoordtuin

Contactpersoon voor de website en de Schoonoordtuin. Vanaf nu kunt u mailen naar dick@schoonoordtuin.nl


Bewonersvereniging Schoonoordtuin (BV Schoonoord) heeft een nieuwe site www.bvschoonoord.nl